Kurssin sisältöeditorissa olevan H5P-tehtävän avulla voidaan
- luoda uusia H5P-sisältöjä tai muokata jo Priima-kurssilla olevia H5P-sisältöjä.
- tuoda muualla tuotettuja H5P-sisältötiedostoja kurssille.
Kun sisältöeditorissa valitaan H5P-tehtävälohko, avautuu valinta joko uuden sisällön luomiseen H5P-editorilla tai H5P-sisältöpaketin tuomiseen. Jos valitaan uuden sisällön luominen,editorissa tarjotaan oletuksena viisi erilaista sisältötyyppiä, jotka on asetettu valmiiksi käyttöön:

Tarjolla kymmeniä erilaisia tehtävätyyppejä
H5P-tehtävän luonti
Ympäristön hallinnoija voi asettaa käyttöön monenlaisia sisältötyyppejä, niitä on yli 50 kpl. Pyydä tarvittaessa ympäristön pääkäyttäjiltä lisää tehtävätyyppejä käyttöön. Ohje tehtävätyyppien lisäämiseksi
Valitun tehtävätyypin luominen avaa kyseisen tehtäväeditorin, esimerkiksi tässä on valittuna aukkotehtävä Fill in the Blanks. Tehtävää voi alkaa laatia, ohjeistus löytyy kätevästi tehtävän yhteydestä:

H5P-tehtävän tuonti
Jos sinulla on muualla valmiita H5P-tehtäviä, voit ladata ne itsellesi Reuse-toiminnolla ja tuoda ne sen jälkeen Priimaan Tuo H5P-tiedosto -valinnalla. Sisältöpaketti asentuu samalla kun sitä ladataan Priimaan, tämän tehtävätyypin ei tarvitse näkyä valmiina lohkossa.
Tuomisen jälkeen voit muokata tehtävää suoraan Priimassa olevalla H5P-editorilla. Valitse lohkossa Muokkaa-toiminto:

H5P-lohkon asetukset Priimassa
Lohkon asetuksissa määritetään nimi, kuvaus ja se, avataanko sisältö upotettuna sivulla vai avataanko se erikseen. Lyhyet tehtävät voi hyvin määrittää avautumaan suoraan sivulla:

Sama tehtävä erikseen avattavana:

Asetukset-sivu, jossa valinta tehdään:

Läpäisyprosentti
Asetuksissa on kohta läpäisyprosentti, jolla määritetään, milloin tehtävä kuittaantuu hyväksytyksi. H5P-tehtäviä voi yleensä tehdä useita kertoja. Jos tehtävä on pakollinen, siihen on määritettävä läpäisyraja, jotta siitä voi saada hyväksytyn.
Huomaa, että on myös sellaisia H5P-tehtäviä, joita tehdään harjoituksenomaisesti, tai jotka tukevat asian oppimista, sellaisia, joista ei voi saada hyväksyttyä.
H5P-tehtävän kopiointi
Kun kopioidaan sivu tai kurssi, jolla on H5P-tehtävä, tehtävästä muodostuu uusi versio. Tämä tarkoittaa sitä, että myöhemmin alkuperäisessä tehtävään lisättävät muutokset eivät vaikuta kopioon – ja sama toisin päin.
H5P-tehtävien tulokset
H5P-tehtävän eri yrityskerrat tallentuvat lohkon tuloksiin omiksi riveikseen, jos oppija käy yritysten välillä muualla Priimassa, esimerkiksi toisella sivulla.
Jos oppija valitsee toiminnossa Retry /Yritä uudelleen -toiminnon, uuden yrityskerran tulos tallentuu suoraan edellisen tuloksen päälle.
Kun tehtävässä on läpäisyrajat käytössä ja oppija saa hyväksytyn, sen jälkeen ei tallennu tilastoihin uutta tulosta.
Oppijoiden tuloksista näkyy uusin tulos tai ensimmäinen hyväksytty tulos Tulokset-sivulla. Oppijan nimeä klikkaamalla saa näkyviin kaikki erilliset yrityskerrat. Myös oppijalle itselleen jää näkyviin tämä ensimmäinen hyväksytty tulos.
***
Jos H5P ei ole vielä tuttu sisällöntuotannon mahdollisuutena, kannattaa tutustua esimerkkeihin sivulla https://h5p.org/content-types-and-applications